top of page

7 inzichten over hoe je als ondernemer met tegenslagen kunt omgaan

Bijgewerkt op: 27 jan.

Iedereen heeft tegenslagen gehad in het leven. Je wilde iets hebben of bereiken en het lukte niet, een afwijzing op een sollicitatie, of erger nog, het verlies van iemand die je dierbaar is. Gelukkig komen we daar bijna altijd overheen. Maar een ondernemer krijgt door het hebben van een bedrijf nog meer tegenslagen te verwerken. Het kan tenslotte niet altijd gemakkelijk zijn. U kunt te maken krijgen met financiële tegenslagen, klanten die weglopen, een gebrek aan orders, medewerkers die van u stelen, enzovoort.


Na ruim 30 jaar ondernemerschap heb ook ik de nodige tegenslagen gehad. En ik kan je uit ervaring vertellen dat ze meestal in een serie komen. Vaak privé en zakelijk tegelijk. Ik heb klanten gehad die ideeën stalen, banken die je lieten vallen wanneer je ze het meest nodig had, werknemers die me oplichtten, en nog veel meer.


Op een gegeven moment verloor ik een halve vinger bij een klein ongeluk, zat ik in een scheiding met mijn vrouw, verloor mijn vader en werd bedrogen en beroofd door mijn beste vriend en zakenpartner, waardoor ik een bedrijf en al mijn rijkdom kwijtraakte . En dat allemaal binnen een tijdsbestek van 3 maanden. Dat vergt veerkracht, en wat ik als ondernemer heb geleerd zijn de 7 volgende lessen.
6 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


Recente Artikelen

bottom of page